Andreas Mikkelsen ble født i 1989. Han var tidligere aktiv alpinist, og var på juniorlandslaget. Men en skade gjorde at han ikke kunne fortsette som skiløper. Han har også konkurrert i motocross. Da Mikkelsen ble 17, fikk har førerkort i Storbritannia, og begynte å konkurrere i rallyer der. Han vant flere etapper og mindre rallyer.

Den spede begynnelsen

Mikkelsen kjørte sitt første løp i WRC i 2006. I 2007 kjørte han åtte VM-runder, og i 2008 kjørte han alle VM-rundene i Europa, samtidig som han fullførte det siste året på skolen. Karrieren hans kunne vært over i 2009, da det skjedde en ulykke under Rally Larvik, der en tilskuer døde. Men foreldrene til den døde jenta hjalp Mikkelsen tilbake til førersetet.

De siste årene

I 2010 konkurrerte Mikkelsen i Intercontinental Rally Challenge, som er klassen under VM. Han kjørte også tre VM-runder. Han signerte for Skoda UK Motorsport for IRC 2011. Til tross for en tøff start på sesongen, ble han tidenes yngste sammenlagtvinner i IRC. Han dominerte IRC også i 2012, da han vant mesterskapet og flere enkeltrunder. Han ble den første føreren til å vinne IRC to år på rad.