Jari-Matti Latvala er en finsk fører som kjører VM i rally. Han er kjent som en aggressiv fører, som presser seg selv og bilen maksimalt. Det har gitt ham mange pallplasser. Latvala ble født i 1985. Han har tidligere kjørt for lagene Stobart Ford og Ford, men kjører i dag for Volkswagen, der han er lagkamerat med Sébastien Ogier og norske Andreas Mikkelsen.

Har enda ikke tatt VM-tittelen

Latvala har ennå ikke blitt verdensmester i rally, men han har vunnet 12 VM-runder og vært på pallen 48 ganger. Han vant sitt første VM-løp i 2008. I 2012 ble han på tredjeplass sammenlagt i VM, mens han ennå kjørte for Ford. Han kom til Volkswagen i 2013, og sikret seg nok en tredjeplass sammenlagt i sesongen, før han ble på andreplass sammenlagt i 2014, bare slått av lagkamerat Ogier.

En grei start i 2015

Sesongen 2015 ligger han på en foreløpig sjetteplass sammenlagt, men det skyldes blant annet at han ikke fullførte Rally Sweden, og fikk dermed ikke poeng derfra. Han kommer nok sikkert sterkere tilbake senere i sesongen, og det er ennå mange VM-runder igjen å gjøre det på. Latvala er en av førerne som kommer til å kjempe i toppen også i 2015.