Amerikaneren Jeff Michael Gordon er en svært kjent NASCAR-fører. NASCAR er den største arrangøren av motorsport i USA. Gordon kjører bil #24 Chevrolet Monte Carlo, og hovedsponsoren er Du Pont. Hans interesse for racing startet i en veldig ung alder. Allerede som femåring begynte han sammen med sin stefar å kjøre runder på en provisorisk racerbane i Vallejo, California.

Han var bare 25 år gammel da han vant sin første NASCAR Winston Cup Series i 1994 da han kjørte for Hendrick Motorsports. Med årene har det blitt hele fire seire, samt flere andre- og tredjeplasser. Gordon har også vunnet Daytona 500 tre ganger. Denne føreren er på mange måter selve bildet på det amerikanske idealet om å være sin egen lykkes smed. I tillegg til å ha briljert i årevis innenfor motorsport, har han også grunnlagt en veldedighet som støtter forskning på barnekreft.

Pokerturnering til inntekt for kreftsyke barn

I USA er det ofte man ser store idrettsstjerner som grunnlegger veldedige organisasjoner til inntekt for deres hjertesak. Det forventes at mennesker med suksess også skal gi tilbake til de som ikke har det så bra. Gordon er absolutt et godt eksempel på en slik idrettspersonlighet. I tillegg til hans veldedige organisasjon, har han også vært vert for en veldedig pokerturnering til inntekt for den veldedige organisasjonen hans, som gir penger til flere filantropiske organisasjoner i USA. Denne pokerturneringen het Jeff Gordon Foundation Classic og var en stor suksess. At valget falt på en pokerturnering, var nok ikke en tilfeldighet ettersom pokerspilling er en hobby som Gordon setter stor pris på, en interesse som kanskje startet da han deltok i Celebrity Poker Showdown for noen år siden.