Rally er en spennende sport, enten man kjører selv eller bare ser på. Det kjøres mange rallyløp i Norge hvert år, inkludert NM og Norgescup. I tillegg har Norge flere førere som kjører VM-runder i rally, og det gjør at ekstra mange nordmenn følger VM-rundene på TV.

Det kjøres ingen VM-runder i Norge, men Rally Sweden er en av rundene i VM. Dette løpet ble kjørt i midten av februar i år. WRC (VM i rally) startet allerede i januar. Det skal kjøres til sammen 13 runder i løpet av året, før mesterskapet avsluttes i november.

De store favorittene

Blant storfavorittene finner vi Sébastien Ogier, som ble verdensmester i fjor, og finnen Jari-Matti Latvala. Men det er også nordmenn å finne i favorittsjiktet, først og fremst Andreas Mikkelsen, som ble på tredjeplass sammenlagt i 2014. Han ble dermed den andre nordmannen til å ta en pallplass sammenlagt i rally-VM.

2015 har startet bra for Mikkelsen, med tre tredjeplasser på de tre første rundene. Mads Østberg og Henning Solberg kjører også VM i rally. Østberg skal kjøre alle rundene, og han har allerede sikret seg en pallplass i årets sesong, etter at han kjørte inn til andreplass i sesongens tredje løp. Neste løp kjøres i Argentina 23. til 26.april.