VM i rally 2015 kjøres over 13 runder. Det første løpet ble kjørt i januar, og de to neste løpene ble kjørt i februar og mars. Neste runde skal kjøres i Argentina 23. til 26.april. Deretter kommer VM tilbake til Europa.

Årets VM avsluttes med Rally GB i november. VM i 2015 kan bli spennende for nordmenn, ettersom både Mads Østberg og Andreas Mikkelsen allerede har sikret seg pallplasser i 2015. Det er knyttet ekstra store forventninger til Andreas Mikkelsen, som kom på tredjeplass sammenlagt i 2014.

Året så langt

Foran årets konkurranse ligger Sébastien Ogier som første favoritt, mens norske Andreas Mikkelsen har noe lavere odds. Også finske Jari-Matti Lavala ligger på topplisten i år, med lave odds. Odds gir en pekepinn om hvem ekspertene anser sannsynligvis vil plassere bra i sesongen sammenlagt. Bettingeksperter rangerer oddsene basert på tidligere resultater, og gir deretter deg sin mening om hvem som viser tegn til å kunne ta topplasseringene i kommende løp. Ogier har vunnet rally-VM de to siste årene, og han har også vunnet de tre første løpene i 2015. Dermed ligger han så langt bra an til å ta sin tredje verdensmestertittel.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen har tatt tre tredjeplasser i 2015, og ligger på andreplass sammenlagt, men han har ennå til gode å vinne en VM-runde i rally, og derfor anser ikke ekspertene han som en mulig vinner, i hvert fall ikke så lenge Ogier er såpass dominerende.

Sesongen 2013 begynte Mikkelsen å kjøre for Volkswagen Motorsports andrelag. Han kom ikke på pallen i løpet av sesongen, men vant flere etapper. Han ble på tiendeplass sammenlagt i sesongen. I 2014 endte Mikkelsen på tredjeplass sammenlagt, og var den andre norske føreren som kom på pallen sammenlagt i rally-VM. Sesongen 2015 har startet med tre tredjeplasser for Mikkelsen, som ligger på andreplass i sammendraget så langt.